Buff

Joan Rojas is een naam die je misschien nog niet eerder hebt gehoord. Deze Catalaanse zakenman is geboren om dingen te veranderen. Hij koos nooit de makkelijke weg maar altijd een alternatief pad. Joan Rojas is al meer dan 25 jaar een bron van inspiratie, innovatie en passie. 

In 1946 werd Joan in Barcelona, ​​Spanje, geboren in het textielbedrijf van de Rojas-familie en hield er van om vrij te denken en te ontdekken. Met een rijke kennis en begrip van textielproductie die teruggaat tot 1927, toen de familie Rojas hun fabriek oprichtte, zou Joan de traditie van innovatie voortzetten toen hij BUFF® oprichtte.

Rond 1991 was Joan al een gepassioneerd motorrijder, verliefd op het gevoel van vrijheid dat hij had toen hij met zijn motor over de wegen van Igualada reed. het idee ontstond tijdens het toeren over de landwegen van Catalonië rond Igualada. Joan's vraag naar een warmere, meer beschermende oplossing voor de zon, wind en kou werd de basis van The Original BUFF® Multifunctional Headwear-product.

Hij besloot te ontwikkelen wat hij nodig had. Dag na dag werkte hij in de textielfabriek van zijn familie en tekende, dacht en zocht hij naar het product dat hij nodig had. En eindelijk was het zo ver: een naadloos buisvormig kledingstuk gemaakt van microvezel.