• Gratis verzending vanaf €150 (niet voor bulkproducten)
  • Geschenkbonnen
  • 100% tevredenheidsgarantie

Over Jacht Podcast

 

De Over Jacht Podcast neemt u mee doorheen heel wat leuke ervaringen, specifieke onderwerpen en lekkere maaltijden met betrekking tot het wild en de jacht. Telkens staat er een gast centraal die meer vertelt over hoe hij of zij de jacht ervaart.

Volg ons op sociale media, luister mee en beleef onze passie!

 

Je vindt onze podcast terug op Spotify, Anchor, Apple podcast en Google Podcast. Abonneer je om op de hoogte te blijven en geef ons 5 sterren om onze vindbaarheid te verhogen!

 

Wist je dat ook Hunting.be onze podcast mee helpt te promoten op hun website!

 

Aflevering 12 - Jachthonden en fokkers

Beluister aflevering 12 hierJocelyne Haegeman is fokker van Engelse Cocker Spaniëls en keurmeester van continentale en Britse staande honden. Haar passie is de jacht, daar is ze terechtgekomen door haar honden. Het heeft haar dagelijkse leven inmiddels gevuld. Die passie heeft er ook voor gezorgd dat ze in het IJO is terecht gekomen. Ze geeft de lessen in Drongen over de jachthonden. Ze heeft een heel duidelijke mening als het gaat over honden en hoe je er mee moet omgaan. We gaan dieper in over wat belangrijk is bij het maken van een keuzen voor een jachthond. Bestaat een hond die alles aankan?Hoe gaan wedstrijden voor jachthonden er aan toe? Wat zijn de verschillen tussen de show- en werkwedstrijden? Wat zijn de effecten bij het kruisen van de rassen? Zelfs de gevoelige onderwerpen zoals couperen en teletakt gaan we niet uit de weg. Dit zijn enkele vragen waar Jocelyn een duidelijk antwoord geeft.Het recept van deze maand is er eentje met Patrijs.Patrijs gewikkeld in spek op moeders wijze gedrapeerd met warme druiven en verse kroketjes.Het recept is hier terug te vinden. 

Lees meer »

Aflevering 11 - Franse jachthoorn- en Alpenhoornblazers 'The Greenfields'

Beluister aflevering 11 hierIn deze aflevering maken we kennis met Silke, als manager van The Greenfields spreekt ze over haar passie, het jachthoornblazen. In hun groep spelen ze de Franse jachthoorn alsook Alpenhoorns.Hun specialisatie ligt voornamelijk in het academische muziekwerk. Voor de eerste keer zit er geen jager aan de microfoon maar Silke vertelt over hoe ze toch betrokken worden bij de jacht en doet een oproep aan de jagers om hun zeker hier te contacteren als er nood is aan jachthoornblazers bij een evenement of een jacht. Ze geeft wat meer uitleg over de traditie en geschiedenis over het nut van de jachthoornblazers alsook in het kort wat het verschil is tussen een Franse en Duitse jachthoorn.Tijdens deze aflevering horen jullie ook een fragment uit een het lied 'Herfstkleuren', een van Silke's favoriete nummers.De sponsor van deze maand is Pulsar, de producten van Pulsar zijn ook terug te vinden bij Jagter op deze pagina.Pulsar nachtzichtkijkers zijn de wereldwijde nummer één en trendzetter in kwalitatieve thermische en digitale nachtzicht. Europese makelij en kwaliteit is hun prioriteit met sterke naservice in Benelux. Verkrijgbaar voor elk gewenst budget voor de jager en natuurliefhebber die overdag en 's nachts véél meer wil zien dan wat de klassieke optiek toelaat.

Lees meer »

Aflevering 10 - Valkerij in de praktijk

Beluister aflevering 10 hierEen nieuw jaar en we gaan verder op de laatste aflevering van 2022, hier hebben we de valkerij leren kennen. In aflevering 10 hebben we het met Luk Moyson over de valkerij in de praktijk. Hij vervult de functie van secretaris bij de 'studiegroep behoud valkerij' en coördinator bij het 'Instituut van de Jachtopleiding' (IJO) in Kontich. Jagen met de natuur in de natuur, voornamelijk op konijn in Vlaanderen. Door de achteruitgang van het konijn is de jacht hierop jammergenoeg beperkt. Hoe komt dat, en de hazen dan en wat is dat met het mentorschap? dat hoor je in deze aflevering.Het verschil tussen het jagen met de verschillende roofvogels wordt duidelijk gemaakt alsook de enkele belangrijke regels die he beter toepast. Een voor wat mij betreft een heel interessante aflevering. Luister, geniet en geef gerust opmerking hieronder.De introductie tot het recept:

Lees meer »

Aflevering 9 - Wat is valkerij met Kris Ulens

Beluister aflevering 9 hierValkerij, wist je dat dit al eeuwen, millennia bestaat? Maar van waar komt dit nu en hoe wordt dit vandaag beoefend? Kris Ulens is voorzitter van de Belgische Valkerij Federatie (Valkeniers.be), popelt vol zin en enthousiasme om jullie meer te leren hierover en de passie van het samenwerken met de roofvogels. Een heel boeiend gesprek dat je tot nadenken aanzet.

Lees meer »

Aflevering 8 - Biotoopprojecten met Koedoe & co

Beluister aflevering 8 hierEen kleine 3 jaar geleden zijn Jochem en Rutger het merk Koedoe & co opgestart. Een merk dat je tijdens en naast de jacht kunt gaan dragen. Beide zijn gepassioneerde jagers en begrepen niet hoe het komt dat 3 jaar geleden nog geen merk bestond dat inzet op duurzaamheid in deze tijden.Leer beide heren kennen in deze aflevering en schaf je Koedoe & co kledij hier aan en draag bij aan een duurzaam leefmilieu.

Lees meer »

Aflevering 7 - De jachtopleiding en meer

Beluister aflevering 7 hierDe jonge ondernemer Nickolay Smet neemt vertelt ons hoe hij is gestart met Hunting.be, Cranium design, Hunting Europe, maar vooral over jachtexamen.be.Hoe ziet zo een jachtopleiding er uit en waaraan kun je je verwachten. In dit digitale tijdperk maakt hij het mee mogelijk om de jachtopleiding online te volgen, verschillend met het IJO waar actief lessen worden gegeven. Daarnaast hebben we het ook over verschillende jachtbegrippen en een leuke jachtherinnering. Beluister deze aflevering en stap mee in het jachtleven.

Lees meer »
Rating: 4.2 sterren
5 stemmen