Materiaalsoorten van de hoeden

Uw hoed straalt uw identiteit uit en biedt u de juiste bescherming tegen regen, zon en wind. Een hoed is een complex gegeven en kan uit verscheidene materialen bestaan.

Bij Jagter willen we u kwaliteitsvolle en duurzame hoeden aanbieden die uitermate geschikt zijn voor het buitenleven en de jacht.

Val je voor een duurzaam en een klassiek uitzicht is dit een perfecte match, de hoeden zitten als gegoten en als je kiest voor een mix van wol en vilt kun je u verwachten een stijlvol uitziend en warme hoed. De vilten hoeden kun je heel het jaar door dragen zonder problemen.

Dit aangezien het vilt ook een temperatuurregulerende rol kan spelen, hierdoor blijft uw hoofd lekker warm in de winter en koel in de zomer. Dit type van hoeden is vuilafstotend, waterdicht en is opvouwbaar. Door het lichte gewicht zijn deze hoeden niet storend voor het hoofd.

Wetende dat een geïntegreerde UV filter bij verschillende van de aangeboden hoeden u beschermt in de zomer tegen de hete zon zijn die dus all around hoeden. Ideaal voor de jacht en het ruwe buitenleven.

Wol/Vilt

vilten hoeden

Stof

stof katoen nylon hoed

Voor comfort en genot ben je goed met een stoffen hoed. Er zijn veel verschillende soorten stoffen zoals bijvoorbeeld katoen dat ademt. Zo blijft je hoofd ook lekker fris en ben je toch beschermd tegen regen, wind, zon en vervelende insecten.

Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van nylon en gewaxte materialen. Dit soort hoeden zijn ook slijtvast en vouwbaar om makkelijk op te bergen. Ideaal voor de zomer en het buitenleven.

Gerecycleerd nylon met PU-membraan zorgt voor waterbestendigheid en winddichtheid, waardoor een extreem duurzaam textiel ontstaat om je te beschermen tijdens alle weersomstandigheden

 

Leder blijft een van de meest duurzame producten die er zijn en hoe langer je deze hoeden draagt, hoe mooier ze worden.

Dit type van hoed is perfect voor in alle situaties. Als je buiten loopt met de lederen hoed krijg je de perfecte bescherming tegen hevige zon en harde regen. Ideaal voor de jacht en het ruwe buitenleven.

Leder

Lederwaar

Hennep

Hennep hoeden

De treksterkte van hennep is acht keer die van katoenvezel. Dit zorgt voor enorm stevige hoeden waar je in zware omstandigheden steeds op kunt rekenen. Historisch is hennep heel vaak gebruikt in de zeilen en touwen van schepen. Het is een uitzonderlijk duurzame en zeer milieuvriendelijke stof

Hoeden gemaakt uit stro zijn licht en zijn ook de perfecte bescherming tegen de zon. Je voelt de wind doorheen de strostrengen op uw hoofd wat een heerlijk gevoel geeft. De grote rand aan de strohoeden biedt ook de nodige schaduw op zonnige dagen.

Verschillende van de aangeboden strohoeden bevatten UV-bescherming om uw gezichtshuid optimaal te beschermen tegen de directe zon Zet deze hoed op voor een uitstraling die iet of wat nonchalant mag zijn. Ideaal voor de zomer en het buitenleven.

Stro

stro hoeden