Aflevering 15 - Wild- en faunavriendelijk maaien

Gepubliceerd op 6 juni 2023 om 08:00

Beluister aflevering 15 hier

Leer Brecht kennen in deze aflevering, een deze actuele aflevering van de podcast. We proberen als buitenmensen meer en meer aandacht te hebben voor het wild dat leeft in de velden. Ook het redden van wildsoorten die zich in de gewassen begeven voor het maaien is heel belangrijk. 

Brecht is opgegroeid in een landbouwersfamilie en werkt voor Boerennatuur en doet onderzoek naar faunavriendelijk maaien bij landbouwers. Ook samenwerkingen met jagers en andere natuurliefhebbers komen aan bod. Hoe gaat dat nu in zijn gang en hoe reageren landbouwers op wildslachtoffers. Heeft u ook al gehoord van botullisme?


We willen allen het aantal wildslachtoffers vermijden bij het maaien. Denk aan het werken met drones of andere elektronische toestellen zoals wildredders, het maaien van binnen naar buiten zijn maar enkele voorbeelden. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Ontdek hoe in deze aflevering.

 

De sponsor van deze maand is Pinewood. De marktleider in outdoor kledij in de marksegmenten Jacht, buitenleven, visserij en hondensport.

 

 

Rating: 4 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.