Aflevering 25 - De toekomst van de jacht met Christophe Rutsaert

Gepubliceerd op 6 april 2024 om 08:00

Beluister aflevering 25 hier

 

Christophe Rutsaert, woordvoerder van Hubertusvereniging Vlaanderen zit in deze aflevering achter de microfoon. Een jager van kindsafaan en beleeft de jacht als geen ander, dag in dag uit. Een jacht zonder  zijn trouwe viervoeter, die hij zelf heeft afgericht, kan hij zich niet voorstellen.

Op zijn jacht wil hij zich ook ontfermen over jongjagers, om zijn ervaringen door te geven en streven naar goede, weidelijke nieuwe jagers. Dit is namelijk de toekomst.

De laatste decennia zijn er vele zaken veranderd binnen de jacht zoals het landschap, manier van jagen, ethiek, de gewassen, minder koeien,... U leest het, een goede en soms betere samenwerking met de landbouwers. Er wordt meer ingezet op habitatverbetering en biodiversiteit.

Een evolutie in de jacht is dat er in die vele jaren dat er een verbod is gekomen op uitgezet wild. Dat is een manier van jagen die door de meeste jagers niet meer aanvaard wordt. Jacht op een ethische manier naar de toekomst en respect voor de natuur en het wild.

 

De HVV-jachtinfo app is de app die alle jagers kunnen gebruiken als het gaat over jachttijden, welke middelen mag je gebruiken tijdens gewone jacht, bestrijding of bijzondere jacht, jachtplannen, zonsopgang en ondergang,...

Hierbij de link naar de download van de app.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.