Pinewood

Het verhaal van Pinewood begint in het begin van de jaren negentig. Zoals bij veel bedrijven het geval is, is Pinewood ook op heel kleine schaal begonnen - in hun geval, verstopt in moeders kleine kelder. Gedurende de daarop volgende jaren, begon de garage te klein te worden en palmden ze andere ruimten in het huis in. De voorraden stapelden zich op en de familie hielp bij de verwerking. Dit was de enige mogelijkheid om de kosten te drukken gedurende de eerste jaren en moeilijke tijden.

De collectie, vandaag de dag bestaande uit een breed scala van outdoorkleding met kledingstukken van top tot teen, bestond voorheen uit "een extreem kleine collectie producten" d.w.z. Canadese gevoerde shirt in verschillende kleurcombinaties! Dit product werd zeer gewaardeerd door al de klanten verspreid over heel het land en heeft nog steeds een zeer trouwe groep tevreden gebruikers. Gedurende het verstrijken van de tijd heeft de Pinewood collectie zich uitgebreid van enkele stuks tot honderden stukken in vele verschillende kleurcombinaties. 

Gedurende de eerste jaren werden alle kledingstukken in kleine collecties in dezelfde fabriek gefabriceerd. Om de lijn van producten te vergroten door de jaren heen en tegelijkertijd de goede stabiele kwaliteit te behouden, was samenwerking gewenst met de fabrieken gespecialiseerd in hun specifieke productielijnen. Dit houdt in dat shirts gemaakt worden in fabrieken die shirts naaien en regenkleding gemaakt wordt in fabrieken die alleen regenkleding maken etc.  Dit kwaliteitsbewustzijn en directe contacten met de fabrieken betekent dat vandaag de dag Pinewood leverancier is van hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen. Pinewood selecteert en ontwerpt de uitstekende collectie nauwkeurig en werken daarbij ook nauw samen met experts.