Aflevering 7 - De jachtopleiding en meer

Gepubliceerd op 6 oktober 2022 om 08:00

Beluister aflevering 7 hier

De jonge ondernemer Nickolay Smet neemt vertelt ons hoe hij is gestart met Hunting.be, Cranium design, Hunting Europe, maar vooral over jachtexamen.be.

Hoe ziet zo een jachtopleiding er uit en waaraan kun je je verwachten. In dit digitale tijdperk maakt hij het mee mogelijk om de jachtopleiding online te volgen, verschillend met het IJO waar actief lessen worden gegeven. 

Daarnaast hebben we het ook over verschillende jachtbegrippen en een leuke jachtherinnering. Beluister deze aflevering en stap mee in het jachtleven.

 

Recept:

Verhit een klontje boter in een kookpot op het vuur. Bak er de reeragout aan alle zijden mooi bruin in aan. Haal de stukken vlees uit de pot en hou ze opzij. Smelt in dezelfde pot opnieuw een klontje boter en bak er de fijngesnipperde ui en de look in aan. Voeg het vlees opnieuw toe en bestrooi het met een laagje bloem. Voeg vervolgens wijn, wildfond, chocolade, bouquet garni, veenbessencompote, pepeperkoek in gesmeerd met een laagje mosterd, peper en zout toe. Roer goed onder mekaar. Laat de ragout een tweetal uurtjes pruttelen op een laag vuurtje alvorens te serveren. 

 

650 gr reeragout

1 ui

1 teentje look

1 el bloem

300 ml rode wijn

400 ml wildfond

20 gr pure chocolade

1 bouquet garni

90 gr veenbessencompote

45 gr peperkoek

25 gr mosterd

peper – zout

 

Voor 4 personen

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.