Aflevering 12 - Jachthonden en fokkers

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 08:00

Beluister aflevering 12 hier

Jocelyne Haegeman is fokker van Engelse Cocker Spaniëls en keurmeester van continentale en Britse staande honden. Haar passie is de jacht, daar is ze terechtgekomen door haar honden. Het heeft haar dagelijkse leven inmiddels gevuld. Die passie heeft er ook voor gezorgd dat ze in het IJO is terecht gekomen. Ze geeft de lessen in Drongen over de jachthonden. 

Ze heeft een heel duidelijke mening als het gaat over honden en hoe je er mee moet omgaan. We gaan dieper in over wat belangrijk is bij het maken van een keuzen voor een jachthond. Bestaat een hond die alles aankan?Hoe gaan wedstrijden voor jachthonden er aan toe? Wat zijn de verschillen tussen de show- en werkwedstrijden? Wat zijn de effecten bij het kruisen van de rassen? Zelfs de gevoelige onderwerpen zoals couperen en teletakt gaan we niet uit de weg. Dit zijn enkele vragen waar Jocelyn een duidelijk antwoord geeft.

Het recept van deze maand is er eentje met Patrijs.
Patrijs gewikkeld in spek op moeders wijze gedrapeerd met warme druiven en verse kroketjes.
Het recept is hier terug te vinden. 


De sponsor van deze maand is Pulsar, de producten van Pulsar zijn ook terug te vinden bij Jagter op deze pagina.

Pulsar nachtzichtkijkers zijn de wereldwijde nummer één en trendzetter in kwalitatieve thermische en digitale nachtzicht. Europese makelij en kwaliteit is hun prioriteit met sterke naservice in Benelux. Verkrijgbaar voor elk gewenst budget voor de jager en natuurliefhebber die overdag en 's nachts véél meer wil zien dan wat de klassieke optiek toelaat.

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.